Pre 150 godina, Valvoline je predstavio svoje prvo mazivo, kada je dr Džon Elis razvio proizvod na bazi nafte za parne motore. Od tog trenutka, kompanija koju je osnovao neprekidno radi na inovacijama kako bi tržištu ponudila samo najkvalitetnija motorna ulja, maziva i sredstva za čišćenje. Upravo zahvaljujući ovom nasleđu i posvećenosti inovacijama, milioni ljudi poklonili su poverenje Valvoline proizvodima u svojim vozilima, od čuvenog Modela T do najnovijih savremenih modela.

 

                                     Slika tehnološke laboratorije


Stručnost kojoj možete verovati

Od svog osnivanja kompanija Valvoline i njeni naučnici uvode inovacije, kreiraju i iznova definišu formule za trkanje, vozila za visoku kilometražu, sintetičke proizvode i druge primene. Upravo ta posvećenost inovacijama koja je vidljiva u našim proizvodima pomaže da se vozila i oprema širom sveta kreću.

150 godina inovacija za današnje performanse

Kompanija Valvoline 150 godina zauzima vodeće mesto u tehnologiji proizvodnje maziva. Od stvaranja motornog ulja X-18 1939. godine, preko ulja za trkačke motore visokih performansi 1965. godine, pa sve do ulja za izuzetno velike kilometraže MaxLife 2000. godine, kompanija Valvoline neprestano uvodi inovacije kako bi vlasnicima vozila ponudila kvalitetne proizvode koji maksimalno brinu o motoru.

Danas kompanija Valvoline rukovodi globalnom mrežom laboratorija za istraživanje i razvoj, distributivnim i korisničkim službama u 140 država. Pored proizvoda koji su vodeći u industriji, kompanija Valvoline obezbeđuje sve veću globalnu snagu brenda i inovativne alatke zahvaljujući kojima je Valvoline vredan partnerza instalatere, prodavce, maloprodaje, proizvođače opreme i poslovne operatere.

Kompanija Valvoline se ponosi time što je bila jedina kompanija za proizvodnju motornih ulja koja je uspela da prođe sva četiri obavezna testa za kategorije goriva API i ILSAC u našim internim laboratorijama za testiranje motora. Ove napredne tehnologije testiranja motora omogućavaju kompaniji Valvoline više slobode i fleksibilnosti u inovacijama za klijente. Kompanija Valvoline je neprestano u pokretu, nastavljajući našu dugotrajnu tradiciju inovacija koje povećavaju vrednost za korisnike i partnere.