Originalno
motorno ulje

Održavamo svet u pokretu više od 150 godina. Naš prvi prodor u svet motornih ulja bilo je – motorno ulje. Nismo se tu zaustavili — od prvog na svetu ulja za trkačke motore do prve na svetu formule za motore koji prelaze velike kilometraže. Ima onih koji se tokom vremena menjaju, a ima i onih koji te promene pokreću.

Ne traži motorno ulje.

Zahtevaj Valvoline

Synpower

Boca sa proizvodom

MaxLife

Boca sa proizvodom

All-Climate

Boca sa proizvodom

IZABERITE PRAVI PROIZVOD ZA SVOJ AUTOMOBIL

SAVETNIK ZA MAZIVA

PRONAĐITE NAJBLIŽEG SERVISNOG PREDSTAVNIKA

VALVOLINE SERVICE POINT

Naša istorija

Originalno uvek i do kraja

Kompanija Valvoline proizvodi motorna ulja od 1866. godine. Ne samo da proizvodimo motorna ulja duže od ostalih, već ih i unapređujemo duže nego bilo ko.

Vremenski grafikon Vremenski grafikon
1866.

Dr Džon Elis (John Ellis) otkrio je koristi podmazivanja sirovim uljem i osnovao je kompaniju koja je postala Valvoline™.

1920.

Kada je Model-T ušao u masovnu proizvodnju, Valvoline™ je bilo jedino motorno ulje koje je preporučivao Ford.

1954.

Valvoline™ predstavlja motorno ulje pogodno za sve vremenske uslove tako da ljudi ne moraju više da menjaju ulje sa promenom godišnjih doba.

1965.

Zbog sve veće opsesije Amerikanaca brzinom i snagom karakterističnom za tzv. „mišićava vozila“ (muscle cars) , Valvoline™ uvodi specijalna ulja za trkačke automobile, koja se sada nazivaju VR1.

1996.

Valvoline predstavlja DuraBlend, našu prvu sintetičku mešavinu motornih ulja koja može da podnese sve veće temperature motora.

2000.

Valvoline™ predstavlja MaxLife™, prvo motorno ulje za motore koji prelaze velike kilometraže, kao rešenje za asortiman starijih vozila koje pomaže da se obnovi izgubljena snaga kod automobila koji su prešli više od 75.000 milja (120.000 kilometara).

2017.

Valvoline™ predstavlja bocu za lako sipanje zapremine 5 kvartova, Easy Pour Bottle™.

Valvoline kroz istoriju
Valvoline kroz istoriju
Valvoline kroz istoriju