­VALVOLINE I KTM SPORTCAR GMBH VRAĆAJU SE U VELIKOM STILU: TRKAČKA SEZONA 2020. KONAČNO POČINJE!

 

  • Uzbudljiva godina trkanja za partnere Valvoline i KTM Sportcar GmbH
  • Prototip automobila KTM X-BOW GTX sa Valvoline brendingom na različitim međunarodnim trkama
  • Spektakularno novo vozilo biće prvi put predstavljeno već u julu na stazi u Monci

Nakon uspešne prve godine „Tehničkog partnerstva” između kompanija Valvoline i KTM Sportcar GmbH, 2020. godina je počela kao veliki izazov za obe kompanije. Dok se opšta situacija polako ali sigurno poboljšava i sve više i više trkačkih događaja biva potvrđeno, planovi u okviru partnerstva ponovo dobijaju na zamahu. Čak i ako o čitavoj sezoni u okviru međunarodne serije trka još uvek nema ni govora, kompanije Valvoline i KTM Sportcar GmbH odlučile su da se vrate što je pre moguće.

 Počećemo uzbudljivom premijerom: 10. i 11. jula, prototip verzija automobila KTM X-BOW GTX – budućeg super sportskog automobila kompanije KTM, koji će debitovati na jesen ove godine – pojaviće se po prvi put na legendarnoj superbrzoj stazi u Monci u svojim spektakularnim Valvoline bojama. Nakon toga, ove uzbudljive boje biće predstavljene na trci 2020 GT OPEN - Red Bull Ring u Austriji (od 11. do 13. septembra), a zatim na trci „24H Series” u Evropi i to u Zandvortu u Holandiji (od 12. do 14. novembra).

                                        KTM2020

 

Prototip KTM X-BOW GTX je već opremljen Audijevim legendarnim petocilindričnim motorom koji je naslednik standardnog četvorocilindričnog motora u automobilu KTM X-BOW koji je korišćen od 2008. godine. Novi motor proizvodi više od 500 konjskih snaga, dok će nova generacija super automobila imati znatno više tehnoloških novina, osim motora, od kojih ćemo navesti par: električno servo upravljanje, električni aktivator menjača, homologizovano Recaro takmičarsko sedište i volan sa integrisanim ekranom. Pored svega toga, kombinacija homologizovane „monocoque” strukture šasije od karbonskih vlakana sa FIA homologizovanim zaštitnim kavezom, odrediće nove bezbednosne standarde kod GT trka, čime se ističe prednost kompanije KTM u pogledu inovativne trkačke tehnologije.

KTM Sportcar GmbH i Valvoline će takođe učestvovati u legendarnoj trci od 24 časa u Nirburgu u Nemačkoj (od 24. do 27. septembra) u automobilu KTM X-BOW GT4 brendiranom Valvoline bojama.

Valvoline i KTM