­Valvoline obnavlja podršku KTM-u kao zvanični partner za maziva za 2020.

 

  • Partnerstvo kompanije Valvoline i KTM u oblasti snabdevanja mazivom produženo i na 2020. godinu
  • KTM-ov iskorak ka trkama izdržljivosti ističe prednosti u performansama i istrajnosti na stazama širom Evrope
  • Tehničko partnerstvo omogućiće KTM-u pristup ključnim analizama maziva u motoru
  • Inicijalno partnerstvo iz 2019. godine obeleženo je pobedom na takmičenju German ADAC GT4 Drivers’ Championship i trijumfom na takmičenju GT4 European Series

 

KTM_trusts

 

Valvoline Europe, filijala kompanije Valvoline Inc. u Evropi – vodeći svetski dobavljač prvoklasnih maziva i automobilskih usluga – i austrijski proizvođač sportskih automobila, KTM Sportcar GmbH, obnovili su drugu godinu zaredom svoje partnerstvo u oblasti tehnologije i snabdevanja mazivom. Partnerstvo obuhvata saradnju u okviru KTM-ove kampanje moto trka, dok dve kompanije ulažu napore da nastave uspeh postignut tokom prve godine saradnje.

 Partnerstvo u 2020. godini znači da će kompanija Valvoline nastaviti sa isporukom maziva, kao i motornih ulja i rashladnih sredstava kompaniji KTM za upotrebu u njihovim putničkim i trkačkim automobilima. Tokom predstojeće motosport sezone, austrijski brend povećava svoje ambicije sa fokusom na izazovnije međunarodne trke izdržljivosti većeg profila. KTM će na stazu izvesti X-BOW GT4 u okviru takmičenja Creventic 24H Series kao i legendarne 24-časovne trke u Nirnbergu u maju.

 Uz visokokvalitetne Valvoline tečnosti koje obezbeđuju veoma važne funkcije podmazivanja i hlađenja motora, KTM-ovi trkači učestvovaće u nekim legendarnim trkama širom Evrope, uključujući Moncu u Italiji, Spa Francorchamps u Belgiji, Paul Ricard u Francuskoj, Nürburgring Nordschleife u Nemačkoj, Circuit de Barcelona-Catalunya u Španiji i Imola u Italiji. Tokom sezone, automobili, njihovi vozači i motori biće tokom ovih takmičenja suočeni sa najrazličitijim izazovima, jer su neke trake prepune oštrih krivina, zahtevnih uspona i nizbrdica, dok druge karakterišu dugi pravci i brze krivine. Na nekim stazama, pun gas se koristi tokom 80% trajanja trke, što dovodi do brutalnog opterećenja, pritiska i temperature u motoru, kao i u tečnostima koje omogućavaju njegov nesmetan rad.

„Trkački automobili visokih performansi, kao što je KTM X-BOW, zahtevaju maziva visokih performansi da bi se osiguralo efikasno savladavanje ekstremnih zahteva nemilosrdne trke izdržljivosti za motore”, rekao je Dijego Brodoni, potpredsednik kompanije Valvoline Europe. „Pored talenta naših vozača, zahtevi vrhunske trke izdržljivosti pokazaće kako naša tehnologija može da doprinese postizanju maksimalnog učinka i istrajnosti u žaru borbe. Ove sposobnosti su od ključnog značaja, kako na putu , tako i na trkačkoj stazi.”

Pored snabdevanja visokokvalitetnim mazivima za motore, Valvoline će za KTM vršiti analizu fluida za trkačke i test motore. Stručnost kompanije Valvoline osiguraće da dvolitarski TFSI motor automobila X-BOW i potpuno novi 2,5-litarski petocilindrični TFSI motor nastave da pružaju optimalne performanse i istrajnost, iz trke u trku.

 Valvoline tehnologija maziva svetske klase doprinela je uspehu vozača i timova koji su se takmičili KTM X-BOW trkačkim automobilima 2019. godine. Titula na takmičenju ADAC GT4 Drivers’ Championship u Nemačkoj zasluženo je pripala Eikeu Angermajru i Madsu Siljehaugu, čiji je Felbermayr-Reiter KTM X-BOW GT4 osvojio dve trke i bio na prvom mestu tokom serije od 12 rundi. Ova pobeda je tim vozačima, kompaniji KTM Sportcar GmbH i firmi Reiter Engineering, njenom razvojnom partneru iz Bavarske, osigurala do sada prvu titulu na trci ADAC GT4 u Nemačkoj.

U veoma konkurentnom takmičenju GT4 European Series, True Racing, KTM-ova trkačka perjanica završila je sezonu na sedmom mestu od 27 timova, uz pobedu na trci u Brands Hatch (UK) i tri druge medalje u okviru prvenstva od 12 trka. True Racing je takođe ušao u rundu u Barseloni (Španija) u okviru trke serije Creventic 24H, gde je ostvario pobedu u SPX klasi u prvom takmičenju za model KTM X-BOW GTX.

Direktor kompanije KTM Sportcar GmbH, Michael Wölfling, prokomentarisao je to ovako: „Jasno se mogla videti strast kompanije Valvoline prema izvlačenju najboljih performansi iz svakog automobila. Iako su njihova motorna ulja očigledno veoma kvalitetna, inženjeri ove kompanije nikada ne spavaju na lovorikama. Maziva se analiziraju nakon svake trke kako bismo videli šta možemo da naučimo i to je našim mehaničarima i inženjerima za trke pružilo priliku da dodatno usavršavaju strategiju učinkovitosti motora iz nedelje u nedelju, što je našim automobilima i vozačima pružilo najveću moguću šansu za uspeh u svakoj trci.”  

Trkači se oslanjaju na kompaniju Valvoline više od 100 godina. Valvoline je snabdevao mazivima pobedničke automobile u prvoj automobilskoj trci u SAD koja je održana u Čikagu 1895. godine. Od tada, Valvoline održava blisku saradnju sa vrhunskim timovima i vozačima Formule 1, takmičenjima World Rally, TT Races i različitim serijama širom Sjedinjenih Država, uključujući NASCAR, ARCA i IndyCar.

 KTM-Trusts-Valvoline